TRIK
Sa čime možete da zamenite šećer kada pravite džem? Ubacite ovo i struktura i ukus biće perfektni - ko bi rekao
Džem bez šećera u domaćoj varijanti je sigurna i zdrava opcija za celu porodicu
Džemovi koje kupujete u prodavnicama se najčešće proizvode samo od voćnog soka, dok se pulpa i kora uklanjaju. Na taj način se uklanjaju sva zdrava vlakna koja se nalaze u koži i pulpi, ostavljajući za sobom samo koncentrisane šećere u soku. Vlakna su neophodna za usporavanje apsorpcije šećera u krvotok.
Ipak, zdrave i ukusnije varijante postoje. Džemovima pre svega nije potreban šećer. Voće koje se koristi ima svu slatkoću koja vam je potrebna. Dakle, možete napraviti domaći džem bez šećera.
Svakako, ukoliko volite da bude još slađe, najlakši način da napravite slatki džem bez šećera je da koristite samo veoma zrelo voće. Još bolje ako je to voće u sezoni. Kada plodovi sazre do svog maksimalnog kapaciteta, razvijaju sok i ukus koji su vam potrebni da biste ih integrisali u vaša jela.
Ako zrelo voće nije opcija ili ako je voće po vašem izboru previše kiselo, možete zameniti šećer sa eritritolom u razmeri od oko 10:7 eritritola prema šećeru. Možda će vas zanimati i kako da se džem ne pokvari.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)