kremasti užitak
Recept za čizkejk sa breskvama: Ukus detinjstva koji osvaja, topi se u ustima
Stavite čizkejk u frižider da se stegne nekoliko sati ili još bolje, preko noći
Čizkejk sa breskvama je savršen letnji desert. Lagan je, svež i izgleda sofisticirano sa lepo isečenim parčićima breskve suspendovanim u želeu, na vrhu savršeno kremastog kolača.
Kora je jednostavna, ali mirisna mešavina mlevenog keksa, maslaca i cimeta.
Čizkejk sa breskvama možete poslužiti u svim prilikama, kao što su rođendan, piknik ili čak kao desert za večeru.
Sastojci:
Za bazu:
250 g mlevenog keksa
100 g istopljenog maslaca
pola kašičice cimeta
Za fil:
200 g istopljene bele čokolade
300 ml slatke pavlake
560 g krem sira
1 kašičicu vanile
100 g šećera
Za preliv:
500 g oljuštenih i iseckanih bresaka
10 g želatina
25 g šećera
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, istopljeni maslac i cimet. Mešavinu utisnite u kalup prečnika 23 cm i stavite u frižider.
Mikserom izmutite krem sir, slatku pavlaku, vanilu i šećer.
U izmešani fil polako umešajte istopljenu belu čokoladu.
Fil sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.
Potopite želatin u dve kašike tople vode i ostavite nekoliko minuta da se istopi.
Izblendajte 100 grama bresaka, pa u njih dodajte istopljeni želatin.
Ostalih 400 g bresaka poređajte u kalup, preko kremastog fila, pa prelite sosom od bresaka i želatina.
Stavite čizkejk u frižider da se stegne nekoliko sati ili još bolje, preko noći.
Bonus video: