Evo kako Grci spremaju tortu, Foto: Printscreen / YT / Deda Miletova Kuhinja

VIDEO

Ovako Grci spremaju svoju kraljevsku tortu: Poslastica koja se topi od savršenstva, niko joj neće odoleti ovog leta

Torta koju svi obožavaju, topi se u ustima

Objavljeno: 16.07.2024. 15:56h

Sastojci:

Za kore:

  • 20 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika oraha

Za krem:

Umutite sva žumancafoto: Printscreen / YT / Deda Miletova Kuhinja
  • 20 žumanaca
  • 180 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 300 g lomljenog keksa
  • 300 g mlečne čokolade sa jagodom
  • 100 g mlevenih oraha

Dekoracija: 2 kesice šlaga

Priprema: Krenemo da pravimo koru tako što ćemo odvojiti žumance od belanaca. Zatim umutite čvrst šne u koji dodajete 5 kašika šećer. Kada umutite sa šećerom čvrst šne, dodate 3 kašike brašna, a zatim i 3 kašike oraha. Smesu pretresete u kalup i pečete na 190 stepeni Celzijusa oko 15 minuta. Tako napravite još tri korice. Ukupno vam trebaju četiri korice.

Za fil umutite žumance, šećer i brašno pa tu smesu skuvajte u jedan litar mleka. U prohlađenu smesu dodajte margarin ili maslac, a zatim lomljen keks, izlomljenu mlečnu čokoladu, a potom i orahe. Sve izmešajte i filujte tortu. Ukrasite šlagom.

Bonus video:

(Espreso / Stil / Prenela: I.O.)