Recept za letnje pica pogačice, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

za doručak ili večeru

Recept za letnje pica-pogačice sa tajnim sastojkom umesto testa: Gotove su za 15 minuta, ukus im je neponovoljiv

Ukoliko želite da u kuhinji provedete što manje vremena, a da vam doručak ili ručak ne izgube na kvalitetu - na pravom ste mestu

Objavljeno: 15.07.2024. 13:12h

Kako su ovih dana u našoj zemlji prave tropske temperature, teško je i spremati, ali i konzumirati hranu.

To nam je što nam je, ali postoji veliki broj brzinskih recepata, a jedan od takvih je i ovaj za preukusne pica-pogačice koje se spremaju za samo 15-ak minuta.

Veoma su proste za spremanje, a preukusne su i zasitne. Imaju i tajni sastojak - krompir.

Svima omiljeno povrće služi kao zamena za klasične testo, a dodaje mu se malo brašna i jaja. Nećete zažaliti sa ovim neobičnim specijalitetom.

Sastojci:

3 krompira

1 glavica crnog luka

1 jaje

1 kašičica soli

1/2 kašičice nane

3 kašike brašna

2 kašike ulja

veza mladog luka

1 paradajz

80 g čedar sira

Priprema

  1. Oljuštite krompir i stavite u hladnu vodu da odstoji i pusti višak skroba. Izrendajte ga potom, pa dobro ocedite.
  2. Iseckajte luk sitno, pa ga pomešajte s krompirom i dodajte tome jedno jaje, so, jaje i nanu i dobro promešajte. Potom sipajte i brašno i mešajte dok se ne sjedini.
  3. Oblikujte kao pogačice ili pljeskavice i pržite na srednjoj vatri pokriveno u podmazanom i ugrejanom tiganju. Kad bude pečeno odozdo, okrenite ih špatulom i ostavite da se krčkaju.
  4. Sitno iseckajte peruške mladog luka, a potom i paradajz na kriške, a čedar izrendajte.
  5. Stavite rendani sir na okrenute pogačice, stavite po krišku paradaza na svaku, pa pospite perima mladog luka i potom i sirom. Dodajte nanu po želji, poklopite i ostavite da peče dok se sir ne otopi.

Pogledajte kako se spremaju ove sjajne pica-pogačice i na snimku ispod.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R/Preneo: V.Š)