Pileća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

spremna za pola sata

Napravite domaću ćureću čorbu koju će svi voleti: Može se jesti i hladna u ovim tropskim danima

Kuvajte 15 minuta i uživajte!

Objavljeno: 16.07.2024. 06:20h

Ćureća čorba sa knedlama je izdašna, a vrlo pristupačna. Kombinujte začine po želji.

Sastojci:

500 g kuvane ćuretine i iseckane

4 stabljike celera, iseckane

2 kašike peršuna

1 1/2 kašičica soli

foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

1 kašičica bibera

1/2 kašičice majčine dušice

1/2 kašičice sušene žalfije

4 šargarepe, oljuštene i iseckane

1/2 kašičice luka u prahu

1/8 kašičice belog luka u prahu

2 kašike maslinovog ulja

600 ml pilećeg bujona

65 ml vode

1 1/2 kašičice mirođije

1 kašika kukuruznog skroba + 2 kašike vode, napravite kašu

foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

Sastojci za knedle:

250 g brašna

1 1/2 kašika praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1 kašika peršuna

3 kašike putera, rastopljenog

1 kašičica mirođije

160 ml mleka

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama:

Za čorbu prvo stavite veliki lonac na umerenu vatru i dodajte sve sastojke osim smesu od kukuruznog skroba. Kuvajte 20-25 minuta ili dok šargarepa ne omekša. Dodajte smesu od kukurznog skroba, da se zgusne.

Za knedle u činiju dodajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, so i peršun. Umešajte rastopljeni puter i mleko, i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacujte knedle kašiku po kašilu u čorbu. Kuvajte 15 minuta i uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)