spremna za pola sata
Napravite domaću ćureću čorbu koju će svi voleti: Može se jesti i hladna u ovim tropskim danima
Kuvajte 15 minuta i uživajte!
Ćureća čorba sa knedlama je izdašna, a vrlo pristupačna. Kombinujte začine po želji.
Sastojci:
500 g kuvane ćuretine i iseckane
4 stabljike celera, iseckane
2 kašike peršuna
1 1/2 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice sušene žalfije
4 šargarepe, oljuštene i iseckane
1/2 kašičice luka u prahu
1/8 kašičice belog luka u prahu
2 kašike maslinovog ulja
600 ml pilećeg bujona
65 ml vode
1 1/2 kašičice mirođije
1 kašika kukuruznog skroba + 2 kašike vode, napravite kašu
Sastojci za knedle:
250 g brašna
1 1/2 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašika peršuna
3 kašike putera, rastopljenog
1 kašičica mirođije
160 ml mleka
Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama:
Za čorbu prvo stavite veliki lonac na umerenu vatru i dodajte sve sastojke osim smesu od kukuruznog skroba. Kuvajte 20-25 minuta ili dok šargarepa ne omekša. Dodajte smesu od kukurznog skroba, da se zgusne.
Za knedle u činiju dodajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, so i peršun. Umešajte rastopljeni puter i mleko, i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacujte knedle kašiku po kašilu u čorbu. Kuvajte 15 minuta i uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)