Hesus Navas i Luis de la Fuente sa zlatnim medaljama prvaka Evrope, Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

ČUDNA VEST

De la Fuente se ponudio reprezentaciji domaćina Mundijala?! Španija sa drugim selektorom u Beogradu? (FOTO)

Menadžeri Masud Rušandel i Visente Montes potvrdili da su poslali mejl sa takvim sadržajem direktoru možda budućeg nacionalnog tima

Objavljeno: 15.07.2024. 11:30h

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Englesku sa 2:1 i osvojila Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!

Dan posle rekordne četvrte titule "crvene furije" iz SAD dolazi čudna vest i ona glasi da je selektor Luis de la Fuente zainteresovan da preuzme "jenkije?!"

Selektor Luis de la Fuente na rukama igrača Španijefoto: EPA/FILIP SINGER

Ne samo da je raspoložen, nego su se čak njegovi agenti raspitivali i ponudili njegove usluge Fudbalskom savezu ove zemlje, piše ugledni Vašington Tajms.

Menadžeri Masud Rušandel i Visente Montes potvrdili da su poslali mejl sa takvim sadržajem direktoru reprezentacije SAD Metu Krokeru.

Zagrljaj Nika Vilijamsa i Luisa de la Fuentea kod uručivanja zlatnih medaljafoto: EPA/FILIP SINGER

Amerikanci su ostali bez selektor jer je Greg Berhalter dobio momentalni otkaz posle ispadanja u grupi na Kopa Americi i to kao domaćini.

Sada se traži naslednik koji će pripremiti nacionalni tim za Svetsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Greg Berhalterfoto: EPA/WILLIAM PURNELL

Navodno su zvali Jirgena Klopa, ali je on nezainteresovan, a poziv čekaju i Vilfred Nensi iz Kolambosa i Stiv Serundoala iz LAFC-a.

Jirgen Klopfoto: EPA/ADAM VAUGHAN

I dalje nije jasno kako se Luis de la Fuente našao u ovoj priči pogotovo što mu je Fudbalski savez Španije spremiio novi ugovor.

Plata bi bila tri puta veća od sadašnjih 600.000 evra, a možda su finansije rešenje rebusa oko priče između "jenkija" i selektora novog evropskog prvaka.

Ostaje da se vidi da li će "crvena furija" sa drugim strategom gostovati u Beogradu 5. septembra protiv Srbije u prvom kolu A Lige nacija.

Bonus video:

(Espreso/Veljko Petrović)