Plaža Oficirac, Foto: Prinstcreen / Youtube/ Goca Nikoal Travel

TURIZAM U SRBIJI

Ovo je najsunčanija divlja plaža u Novom Sadu koja neodoljivo podseća na morsku: Tamo nemate osećaj da ste u Srbiji

Ova plaža prvi put se pominje 1828. godine

Objavljeno: 15.07.2024. 09:26h

U ovim vrelim danima razmišljamo samo o odmoru i kupanju. A u skladu sa tim tražimo i najbolja kupališta u Srbiji, koja će bar na momente da zamene more.

Novi Sad je ovih dana u centru pažnju zbog Egzita, ali i kad nema nekih većih dešavanja, ovaj grad je raj za turiste. A upravo u Novom Sadu smo pronašli jednu sjajnu plažu.

Ova plaža prvi put se pominje 1828. godine. Ime “Oficirac” dobila je zbog toga što su se na njoj, uglavnom, kupali oficiri sa svojim ženama.

FOTO: Prinstcreen / Youtube/ Goca Nikoal Travel
FOTO: Prinstcreen / Youtube/ Goca Nikoal Travel
FOTO: Prinstcreen / Youtube/ Goca Nikoal Travel
FOTO: Prinstcreen / Youtube/ Goca Nikoal Travel

Oficirska plaža je omiljeno priobalje Dunava sa sremske strane, za sve one koji vole nešto opušteniju atmosferu. Ulaznice i parking se ne naplaćuju, pa ovde vikendom bude više od 2.000 ljudi.

Prilaza plaži ima sa nekoliko strana, pa joj je moguće prići biciklom, kao i automobilom. Zelenila ima dovoljno kako za hladovinu, ali i za parkiranje automobila. Plaža je koliko toliko uredna, odnosno onoliko koliko njeni kupači brinu o joj, jer je reč o divljem kupališti, navodi mojnovisad.com.

Na plaži se nalazi nekoliko kafića, kao i mreža za odbojku, a kako je reč o divljoj plaži kupači dolaze i sa kućnim ljubimcima.

Bonus video:

(Espreso / Blic žena / iris Krdžić / Prenela: A.P)