Kiflice sa sirom, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

NAPRAVITE SLANE I SLATKE KIFLICE NA BAKIN NAČIN: Evo kako će vam testo biti mekano, ovakva priprema je ključ

Uživajte u vašem remek delu

Objavljeno: 15.07.2024. 09:03h

Fine lisnate mekane kiflice sa sirom i orasima.

Potrebno je:

300 ml mleka

20 gr kvasca + kašičica šećera

30 ml ulja

1 jaje + belance

foto: Bakina kuhinja

malo soli

650 gr brašna malo za posipanje

Nadev:

150 gr sira

1 kašika kisele pavlake

1 žumance

100 gr ml oraha

malo mleka

šećer po želji

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac dodati šećer i ostaviti da nadodje. Sipati ga u vanglicu i sipati ostatak mleka.

Dodati jaje i žumance, ulje malo soli i brašno dodavati da se zamesi mekše testo. Pokriti da odmori 30 minuta pa ga istresti na sto . Podeliti na 6 dela i oblikovati loptice.

Pokriti da opet odmore 10 minuta, Svaku lopticu razvući u tanjir pa na nju narendati ohladjen maslac ili margarin. Stavljati jednu preko druge. Zadnju ostaviti čistu.

Rukama polako pritisnutu testo od strdine ka krajevima i tako i oklagijom razvlačiti i povremeno okretati testo i seći testo na četri dela pa sva svaki deo na tri. Puniti sirom ili orasima.

U sir stavite kašiku pavlake a u orahe 2-3 kašike plazme i malo mleka, Uvijati kiflice i redjati u podmazan pleh. Pokriti 15 min. pa ih premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 30 minuta. Uživajte u vašem remek delu.

Bonus video:

(Espreso)