bakina kuhinja
NAPRAVITE SLANE I SLATKE KIFLICE NA BAKIN NAČIN: Evo kako će vam testo biti mekano, ovakva priprema je ključ
Uživajte u vašem remek delu
Fine lisnate mekane kiflice sa sirom i orasima.
Potrebno je:
300 ml mleka
20 gr kvasca + kašičica šećera
30 ml ulja
1 jaje + belance
malo soli
650 gr brašna malo za posipanje
Nadev:
150 gr sira
1 kašika kisele pavlake
1 žumance
100 gr ml oraha
malo mleka
šećer po želji
Priprema
U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac dodati šećer i ostaviti da nadodje. Sipati ga u vanglicu i sipati ostatak mleka.
Dodati jaje i žumance, ulje malo soli i brašno dodavati da se zamesi mekše testo. Pokriti da odmori 30 minuta pa ga istresti na sto . Podeliti na 6 dela i oblikovati loptice.
Pokriti da opet odmore 10 minuta, Svaku lopticu razvući u tanjir pa na nju narendati ohladjen maslac ili margarin. Stavljati jednu preko druge. Zadnju ostaviti čistu.
Rukama polako pritisnutu testo od strdine ka krajevima i tako i oklagijom razvlačiti i povremeno okretati testo i seći testo na četri dela pa sva svaki deo na tri. Puniti sirom ili orasima.
U sir stavite kašiku pavlake a u orahe 2-3 kašike plazme i malo mleka, Uvijati kiflice i redjati u podmazan pleh. Pokriti 15 min. pa ih premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 30 minuta. Uživajte u vašem remek delu.
Bonus video:
(Espreso)