Zeleni potaž, Foto: Printscreen/Youtube/arijevakuhinja

RECEPT

Ovaj potaž rashlađuje bolje od bilo kog jela: Priprema je brza i jednostavna, a sveže povrće je sve što vam treba

Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta

Objavljeno: 14.07.2024. 19:41h

Sastojci:

  • komadić putera
  • tri mlada luka, seckana
  • 3 tikvice, seckane
  • 200 g raška
  • 900 ml vrućeg povrtnog bujona
  • 85 g potočarke
  • šaka nane
  • 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje

Recept za osvežavajući letnji potaž od tikvica i graška:

Priprema ovog potaža je vrlo laka i jednostavnafoto: Printscreen/Youtube/Recepti.com

Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.

Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.

Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta. Ukoliko volite potaže, možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva.

Bonus video:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)