RECEPT
Ovaj potaž rashlađuje bolje od bilo kog jela: Priprema je brza i jednostavna, a sveže povrće je sve što vam treba
Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta
Sastojci:
- komadić putera
- tri mlada luka, seckana
- 3 tikvice, seckane
- 200 g raška
- 900 ml vrućeg povrtnog bujona
- 85 g potočarke
- šaka nane
- 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje
Recept za osvežavajući letnji potaž od tikvica i graška:
Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.
Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.
Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta. Ukoliko volite potaže, možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)