Mitrović i Tadić, Foto: Starsport©

pada odluka

Tadić i Mitrović lete iz reprezentacije?

Piksi na velikim mukama, lideri na raportu

Objavljeno: 14.07.2024. 14:25h > 14:30h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je poverenje FSS-a nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Najavljeno je podmlađivanje reprezentacije, a šta to zapravo znači?

Prema saznanjima "Kurira" Dragan Stojković planira ozbiljnu rekonstrukciju nacionalnog tima, gde će glavni zadatak biti podmlađivanje srpske A selekcije. To ujedno znači da će morati da se zahvali pojedinim fudbalerima, a nekima da smanji minutažu. Sa druge strane, mlađi fudbaleri koji su dosad bili u drugom planu dobiće priliku za dokazivanje.

Kako novodi isti izvor, Dragan Stojković Piksi nema nameru da donosi nagle odluke niti da se sveti bilo kome.

Dragan Stojković Piksifoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor je jako teško primio obraćanje Dušana Tadića novinarima na EP, posle poraza od Engleske. To što je kapiten tada izjavio, Piksi je protumačio kao zabadanje noža u leđa. Ipak, neće biti osvetoljubivosti. Dragan Stojković će obaviti razgovor u četiri oka sa Dušanom Tadićem i objasniti mu kako želi da izgleda reprezentacija Srbije u budućnosti, a samim tim i kakvu je ulogu namenio za kapitena.

Selektor će razgovor obaviti i sa Aleksandrom Mitrovićem, Nemanjom Gudeljom, Sergejem Milinkovićem-Savićem i još nekim fudbalerima koji nisu odigrali onako, kako je nacija od njih očekivala na EURO 2024 u Nemačkoj. To ne znači da su oni otpisani.

Prema svemu što sledi u Ligi nacija već u septembru, jasno je da će se igra srpske reprezentacije graditi oko mlađih fudbalera, kao što su Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić, Luka Jović, Strahinja Pavlović... Uz njih, priliku će dobiti i neka nova lica, pa je izvesno da će za A tim debitovati Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić, Kristijan Belić...

Bonus video:

(Espreso sport/Kurir)