Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

Pekari uvek dodaju ovaj sastojak u krofne: Zbog toga su tako mekane

Dodajte u testo sastojak koji svi imaju kod kuće i napravićete najbolje krofne

Objavljeno: 14.07.2024. 11:11h > 11:13h

Krofne nas podsećaju na detinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata. Mekane i vazdušaste svima su omiljene, a njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.

Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u testo, ono neće upiti ulje, ali za ovaj trik većina domaćica zna. Takođe, ono mora da bude dobro zagrejano, jer tako testo neće upiti višak.

foto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u testo.

Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Testo neće upiti ulje, a biće vazdušasto i mekano, piše Stvar ukusa.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)