probajte
Jednostavna pita sa mladim lukom i sirom: Ne morate da je pečete u rerni, sve je brzo gotovo
Idealna za doručak, ali i za večeru
Pita sa mladim lukom i sirom prži se na tiganju i odlično se kombinuje sa jogurtom. Ako volite pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pečurkama, krem sirom i kačkavaljem.
Evo i kako se pravi pita sa mladim lukom i sirom!
Sastojci:
95ml vode
1/4 kašike soli
150 g brašna
30 g mladog luka
Prstohvat sode bikarbone
50 g rendanog kačkavalja
30 g brašna
30 g kukuruznog skroba
20 g putera
1 jaje za premazivanje
Ulje za prženje
Recept za pitu sa mladim lukom i sirom:
U činiji pomešajte vodu i so i promešajte. Dodajte brašno i promešajte. Rukama izmesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Isecite ga na četiri dela. Svaki komad testa ponovo izmesite i uvaljajte u kuglicu i opet ostavite da odstoji. U međuvremenu, isecite mladi luk na kolutove i ubacite ga u činijicu pa pospite prstohvatom sode bikarbone i promešajte. Pripremite izrendani kačkavalj. Brašno i kukurzni skrob ubacite u činiju, promešajte pa pospite po podlozi za testo. Svaku kuglicu testa razvaljajte tanko kao palačinku.
Svaki list testa premažite jajetom. Pospite lukom i kačkavaljem. Umotajte u kvadrat. Pecite na ulju, zagrejanom na srednjoj temepraturi dva minuta svaku stranu.
Uživajte!
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / J.J)