Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

pariz 2024

Provera Srbije protiv Francuza pred Olimpijske igre: Evo ko prenosi taj meč!

Dobra provera za izabranike Svetislava Pešića

Objavljeno: 11.07.2024. 17:10h > 17:12h

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u četvrtak u Lion gde je u petak od 21 sat očekuje prijateljski meč sa selekcijom Francuske.

Odigrali su izabranici selektora Svetislava Pešića već dva kontrolna meča, oba protiv Holandije, i u oba iza zatvorenih vrata upisali pobede.

Duel sa Francuzima, koji će ujedno biti i ceremonija povlačenja „devetke“ Tonija Parkera, biće prvi koji navijači mogu da gledaju.

Ali će to morati da učine preko NBA strima. Još uvek nema obezbeđenog TV prenosa.

Košarkaši Srbije foto: Starsport

Za one koji ipak žele da gledaju Orlove, tu je NBA aplikacija (nba.com) i YouTube kanal NBA lige.

Reprezentacija Srbije neće nastupiti u kompletnom sastavu s obzirom na to da se Nikola Jović oporavlja od povrede skočnog zgloba, dok je Dejan Davidovac doživeo lakšu povredu kuka na meču sa Holandijom i nejjega očekuje oko sedam dana oporavka.

Nakon duela u Lionu, košarkaši Srbije otputovaće za Dubai gde će 16. jula odigrati meč sa Australijom, a dan kasnije protiv SAD.

Domaća publika imaće priliku da pozdravi Bogdana Bogdanovića i siagrače 21. jula kada će ugostiti Japan, a u planu je još jedna utakmica do polaska za Francusku 24. jula.

Reprezentacija Srbija će u meču sa Francuskom imati 14 igrača u rotaciji:

Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jokića, Vasilija Micića, Marka Gudurića, Nikolu Milutinova, Ognjena Dobrića, Aleksu Avramovića, Ognjena Jaramaza, Alekseja Pokuševskog, Vanju Marinkovića, Filipa Petruševa, Dušana Ristića, Uroša Plavšića i Aleksu Radanova.

Bonus video:

(Espreso/Sport klub/Prenela:Iva Krga)