Foto: Printscreen/ TikTok/ vanya.travels

UKUS KIDA

Najsočnija letnja sarma sa rebrima kakvu su naši stari pravili: Izdašan ručak za celu porodicu (RECEPT)

Ukus sarme je ukus koji se ne zaboravlja

Objavljeno: 11.07.2024. 16:39h

Sarma je tradicionalno jelo koje ne zna za godišnje doba, jede se za vreme praznika u većini slučajeva ali i svakodnevno, ukoliko postite probajte i posnu sarmu .

Iako su letnji dani, predlažemo recept za letnju sarmu:

Potrebni sastojci:

1 kupus

500 g mlevenog mesa po želji

300 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

100 g pirinča

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašika mlevene paprike

Sarma sa rebrimafoto: Printscreen/Youutube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Na samom početku je potrebno odvojiti listove, pa prokuvati u slanoj vodi na kratko. Potom, odvojte meso od rebara i sitno iseckajte, Kupus odvojte na listove, pa kratko prokuvajte u slanoj vodi. Odvojte dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Sarmu uvijate tako što stavite kašiku fila na ivicu kupusa i formirate sarmu. Dno veće šerpe podmažite uljem. pa poređajte listove kupusa. U praznine između stavite kosti od rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte sarmu poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Kada se sarma skuva, dodajte mlevenu papriku.

Bonus video:

(Espreso/T.M./Nportal)