UKUS KIDA
Najsočnija letnja sarma sa rebrima kakvu su naši stari pravili: Izdašan ručak za celu porodicu (RECEPT)
Ukus sarme je ukus koji se ne zaboravlja
Sarma je tradicionalno jelo koje ne zna za godišnje doba, jede se za vreme praznika u većini slučajeva ali i svakodnevno, ukoliko postite probajte i posnu sarmu .
Iako su letnji dani, predlažemo recept za letnju sarmu:
Potrebni sastojci:
1 kupus
500 g mlevenog mesa po želji
300 g suvih rebara
2 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 jaja
1 kašika mlevene paprike
Priprema:
Na samom početku je potrebno odvojiti listove, pa prokuvati u slanoj vodi na kratko. Potom, odvojte meso od rebara i sitno iseckajte, Kupus odvojte na listove, pa kratko prokuvajte u slanoj vodi. Odvojte dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Sarmu uvijate tako što stavite kašiku fila na ivicu kupusa i formirate sarmu. Dno veće šerpe podmažite uljem. pa poređajte listove kupusa. U praznine između stavite kosti od rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte sarmu poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Kada se sarma skuva, dodajte mlevenu papriku.
Bonus video: