Foto: Printscreen/Budi human

POGLEDAJTE!

Srbijo, ustani i ujedini se, ovom detetu je potrebna tvoja pomoć: Mala Nina mora na lečenje i terapije

Kako bi napredovala potrebni su intenzivni fizikalni kao i logopedsko-defektološki tretmani.

Objavljeno: 10.07.2024. 19:29h

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Ninu Blanuša (2016).

Nina je dete iz uredne trudnoće, rođena u 38 GN prirodnim putem, a usled stanja posle hipoksično-ishemične encefalopatije (teškog gušenja novorođenčeta) zbog sporije postnatalne adaptacije lečena je u izoleti na oksigenoterapiji. Zbog žarišnih epileptičnih napada koje ima od 5,5 meseci života koristi antiepileptičnu terapiju od 6 meseci.

Ustanovljene dijagnoze su: G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica i G40.2 Epilepsia symptomatica, a u uzrastu od 7 godina neurološki ima spastičnu kvadriparezu, globalno kašnjenje u razvoju, epilepsiju, strabizam i težak stepen skolioze.

S obzirom da Nina nema usvojen ni jedan miljokaz razvoja (osim delimične kontrole glave), ne sedi i ne hoda, nije uspostavljena kontrola sfinktera, ima epilepsiju, neophodna je potreba za kontinuiranim prisustvom roditelja.

Kako bi napredovala potrebni su intenzivni fizikalni kao i logopedsko-defektološki tretmani.

Sredstva su potrebna za rehabilitaciju, somatopedske tretmane, logopedske i defektološke tretmane, specijalističke preglede, BDA tretmane i obuku, neurostimulaciju i osteopatske terapije, ortopedska pomagala i kolica.

Za Ninino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nini!

Bonus video

(Espreso/D.Č.)