Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

savet

Sve Srpkinje dodaju 1 sastojak u paradajz sos i zato bude bljutav i bezukusan: Umesto nejga treba dodati samo ovo

Dodavanje crne čokolade u paradajz sos, bez obzira da li pravite ukusne ćufte ili običan sos za drugo jelo

Objavljeno: 13.07.2024. 15:45h

Italijanska kuhinja je omiljena širom sveta. Njihovi posebni trikovi, koji spajaju nespojive ukuse, dovode jela na viši nivo. Donosimo vam provereni trik koji važi za jedan od obaveznih u Italiji.

Dodavanje crne čokolade u paradajz sos, bez obzira da li pravite ukusne ćufte ili običan sos za drugo jelo. To će dati poseban šmek i slatkast ukus bez kog ovaj sos ne bi bio ukusan.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Druga opcija je da dodate i kakao prah kojim ćete postići sličan efekat. Ono što nikako ne smete da uradite je da ubacite šećer jer nema isti efekat, a Srpkinje tu najviše greše.

Ovim ćete ublažiti kiselost paradajza i dati bogat ukus jelima. Za postizanje željenog efekta ne treba mnogo čokolade, dovoljne su 1 do 2 kockice.

Isprobajte i uživajte u ukusnom ručku.

Bonus video:

(Espreso/A.M.)