savet
Sve Srpkinje dodaju 1 sastojak u paradajz sos i zato bude bljutav i bezukusan: Umesto nejga treba dodati samo ovo
Dodavanje crne čokolade u paradajz sos, bez obzira da li pravite ukusne ćufte ili običan sos za drugo jelo
Italijanska kuhinja je omiljena širom sveta. Njihovi posebni trikovi, koji spajaju nespojive ukuse, dovode jela na viši nivo. Donosimo vam provereni trik koji važi za jedan od obaveznih u Italiji.
Dodavanje crne čokolade u paradajz sos, bez obzira da li pravite ukusne ćufte ili običan sos za drugo jelo. To će dati poseban šmek i slatkast ukus bez kog ovaj sos ne bi bio ukusan.
Druga opcija je da dodate i kakao prah kojim ćete postići sličan efekat. Ono što nikako ne smete da uradite je da ubacite šećer jer nema isti efekat, a Srpkinje tu najviše greše.
Ovim ćete ublažiti kiselost paradajza i dati bogat ukus jelima. Za postizanje željenog efekta ne treba mnogo čokolade, dovoljne su 1 do 2 kockice.
Isprobajte i uživajte u ukusnom ručku.
Bonus video:
(Espreso/A.M.)