Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Stasport

TEŠKI DANI

Nije sve tako crno: Pojavio se tračak nade!

Objavljeno: 10.07.2024. 11:02h

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić je doživeo veliki peh na kraju minule sezone, pa će tako čitavu sledeću propustiti zbog povrede.

On je biran kao 12. pik na Draftu od Oklahoma Siti Tandera, ali je pred njim duga godina.

- Loše je što ću propustiti praktično čitavu sezonu, ali da, imaće to i svoje pozitivne strane. Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, za dobru ishranu, za učenje o NBA generalno. Za godinu dana ću sigurno biti spremniji za sve ovo.

Njegov otac Milenko Topić je zaslužan što će zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi.

Nikola Topićfoto: EPA/SARAH YENESEL

- On me je naučio suštini. Sa mnom je delio ljubav prema košarci, uvek smo imali košarkašku loptu u kući, šutirao sam na koš stalno. Mnogo je važan za moj košarkaški put.

Podelio je prve impresije.

- Kada sam bio mlađi gledao sam kako u ovoj dvorani igraju Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Pol Džordž, a sada sam ovde i to je neverovatno. Atmosfera u dvorani ume da bude naelektrisana u plej-ofu, video sam i kancelarije kluba, impresivno je videti kako sve to ovde funkcioniš - zaključio je Topić.

Podsetimo, mladi plej je doživeo povredu ligamenata kolena koja jedna od najtežih sportskih povreda. a mnogi su njegovu situaciju uporedili sa onom Četa Holmgrena, koji je zaigrao tek u drugoj sezoni i odmah napravio rezultat.

Bonus video:

(Espreso sport)