Mediteranski sendvič, Foto: Ivan Ryabokon / Panthermedia / Profimedia

recept

KAPREZE SENDVIČ SA MEDITERANA: Sve se topi, sve curi, Srbi ga obožavaju, kažu da je ovo njihov omiljeni doručak

Ovaj aromatičan doručak ili čak i ručak gotov je za svega 10 minuta

Objavljeno: 10.07.2024. 09:39h

Recept za kapreze sendvič je dokaz da su najbolje stvari u životu najjednostavnije.

Veoma ga je lako napraviti, ali je i dalje neverovatno ukusan, zahvaljujući sočnom, slatkom paradajzu, osvežavajućem pesto sosu i kremastom mocarela siru.

Poređajte ih između kriški sveže pečene fokače ili tostiranog hleba i imaćete lagan i brz doručak ili čak i ručak.

Vreme pripreme:

oko 10 minuta

Sastojci:

  • 4 parčeta fokače ili 8 kriški hleba
  • 2 kašike pesta
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 200 g sveže mocarele
  • 2 velika zrela paradajza
  • 1/2 malog crvenog luka
  • 2 kašike balzamika
  • šaka rukole
  • šaka svežeg bosiljka (opciono)

Priprema:

1. Ako koristite fokaču, prepolovite je. Namažite po četiri parčeta fokače ili hleba sa 1/4 kašike pesta, a ostale četiri sa malo maslinovog ulja.

2. Isecite paradajz i mocarela sir na kriške slične debljine. 3. Ređajte rukolu, luk i mocarelu na parčad namazanu pestom, a zadim ih prelijte balzamikom. 4. Poklopite ih drugom polovinom hleba koja je premazana maslinovim uljem. 5. Služite odmah.

Bonus video:

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)