recept
Ovako Turci prave slane štapiće: Razlikuju se, uvek upotrebe ovaj stari štos, snimak je videlo preko milon ljudi
Mekano pecivo je super za doručak ili večeru, pa preporučujemo da probate jer će vam se sigurno dopasti
Domaće pecivo je mnogo ukunije nego ono kupljeno u pekari, a naš današnji predlog su slani štapići punjeni feta sirom.
Ovaj turski recept za slane štapiće je videlo preko milion ljudi, a priprema nije mnogo zahtevna. Mekano pecivo je super za doručak ili večeru, pa preporučujemo da probate jer će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
400 ml tople vode
550 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičicaa šećera
1 kašičica soli
Za punjenje:
200 g feta sira
malo peršuna
Za premazivanje:
2 žumanceta
1 kašika mleka
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa mešajte dok se šećer i kvasac ne rastvore. Dodajte brašno i so, pa umesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe pola sata. Zatim podelite testo na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte u obliku valjka, pa malo spljoštite rukom (pogledaj video). Fetu izdrobite i pomešajte sa seckanim peršunom. Premažite preko testa, pa krajeve spojite ka sredini i opet malo spljoštite. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancima koja ste umutili sa mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso / J.J)