RECEPT
Knedle za supu po receptu starih domaćica: Žute, ne raspadaju se, lek za imunitet!
Domaća supa sa knedlama spada u omiljenija jela i ne može da se zamisli nijedan važniji ručak bez nje. Ove knedle se jednostavno prave, a svima će se dopasti
Sastojci:
4 jajeta, dobro umućena
30 ml ulja
30 g seckane mirođije
2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
30 ml povrtnog bujona
30 g prezli
Recept za knedle za supu sa mirođijom
Napravite knedle za supu tako što ćete da umutite jaja, ulje, mirođiju, so, biber i povrtni bujon. Umešajte prezle, a zatim pokrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta do 2 sata. Ubacite ih u pripremljenu supu. Zagrejte lonac slane vode do ključanja i obložite pleh papirom za pečenje. Podmažite papir za pečenje uljem. Vlažnim rukama oblikujte loptice i prebacite ih na pleh za pečenje. Smanjite toplotu tako da voda lagano ključa. Dodajte knedlice u vodu, poklopite i kuvajte dok ne narastu i ne postanu čvrste na dodir, oko 20 minuta.
Knedle mogu da se prave na razne načine, a ove se pripremaju sa mirođijom, koja im daje posebnu aromu. Ukoliko volite knedle, možda ćete želeti da napravite najbolje domaće knedle za supu.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / J.J)