Kanole pravo sa Sicilije, Foto: Printscreen / YT / Italia Squisita

recept

KANOLE SA LUMUNOM ITALIJANSKI DESERT KOJI IZUVA: Savršena kombinacija maskarpone sira i limuna daje neodoljivi ukus

Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko

Objavljeno: 10.07.2024. 06:10h

Recept za najbolje italijanske kanole, ukusne i sveže, oduševićete se.

Potrebno je:

  • Za kanole
  • 250 g glatkog brašna
  • 15 g šećera
  • 1 limun šećer
  • prstohvat soli
  • 25 g omekšalog maslaca
  • 1 jaje
  • 35 ml limunovog soka
  • 35 ml vode
  • 500 ml ulja za prženje
Pripremite maskarpone sirfoto: Printscreen/Youtube/ Bigger Bolder Baking

Za fil:

  • 500 g mascarpone sira
  • 100 g vanilinog šećera
  • 2 limun šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Napomena:

Od navedene količine dobićete 20 do 25 kanola

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećere i omekšali maslac. Dodajte jaje, vodu i limunov sok pa zamesite glatko testo. Zatim ga zamotajte u plastičnu foliju pa ostavite 1 sat da se hladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo vrlo tanko, na debljinu 1mm. Izrežite krugove 6-7cm.

Limun je glavni sastojak ovog slatkišafoto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

Pomoću aluminijumske folije ili valjka napravite oblik kanola, pa oko njega obmotajte krug od testa. Pomoću vode dobro zalepite krajeve. Premesite ostatak testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje u tiganju, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite kanole 3-4 minuta, uz često okretanje. Izvadite ih pažljivo iz ulja pa ocedite na ubrusu.

Onda ostavite da se prohlade. Pažljivo izvucite valjak. U jednoj posudi mikserom umutite šećere, da dobijete fil. Dodajte čvrsto umućen šlag pa sve umiksajte. Punite kanole sa maskarpone filom, pa služite.

Bonus video:

(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)