Uklanjanje žutih mrlja od dezodoransa sa odeće, Foto: Printscreen TikTok

SUPER SAVETI

Genijalne cake za uklanjanje mrlja od znoja i dezodoransa sa odeće: Veš će biti prozračno beo - ne treba vam prašak

Dezodorans ima tendenciju da ostavlja žute ili bele tragove na našoj odeći

Objavljeno: 08.07.2024. 22:29h

Iako ih se teško rešiti jednostavnim pranjem u mašini, ovih nekoliko saveta učiniće da zauvek nestanu.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s bele ili šarene odeće?

Soda bikarbona i vinsko sirće

Za uklanjanje mrlja od dezodoransa s obojenog odevnog komada pomešajte tri kašičice sode bikarbone i dve kašičice belog vinskog sirćeta. Ovom mešavinom krpom namažite mrlju, no pazite da ne dođete u kontakt s vodom. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim stavite tretirani predmet u mašinu za veš. Prednost ovog recepta je da briše sve tragove mrlja, ali i da nestaje uporan miris znoja.

Aspirin za uklanjanje mrlja od dezodoransa

Za uklanjanje žutih mrlja od dezodoransa ne postoji ništa bolje od aspirina. Pomešajte čep vodonik peroksida, pet litara vode i malo aspirina. Potopite umrljani odevni predmet u lavor na sat vremena i žute mrlje postaju stvar prošlosti.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s crne odeće?

Na crnoj odeći mrlje od dezodoransa obično su bele boje. Sve što je potrebno jeste da nežno istrljajte mrlju krpom namočenom u vinsko sirće. Isperite i gotovi ste!

Kako brzo ukloniti mrlje od dezodoransa s košulje?

70 postotni alkohol za uklanjanje mrlja

Ako nemate sastojke za pripremu jednog od gore navedenih recepata, nemojte paničariti. Jednostavno natapkajte mrlje od dezodoransa na svojoj beloj košulji (ili drugoj odeći) s malo alkohola i zatim temeljno isperite sve kako bi mrlje nestale.

Amonijak za uklanjanje mrlja

Posebno delotvorno sredstvo protiv žutih mrlja je amonijak. Jednostavno ga razblažite sa hladnom vodom, lagano nanesite na tragove dezodoransa pa isperite sapunicom.

Bonus video:

(Espreso/T.M./Najzena/Nedeljko Tišanović)