Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

bomba

Partizan pravi drim tim: Monstruozno pojačanje u Parnom valjku!

Neverovatan potpis

Objavljeno: 08.07.2024. 16:50h > 18:41h

Dobio je Partizan novog igrača za predstojeću sezonu – Brendona Dejvisa (32, 208cm).

Iskusni centar, za koga se prethodnih dana pominjalo da je u pregovorima sa crno-belima, potpisao je ugovor na dve godine, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Dejvis je prošle sezone branio boje Valensije, sa kojom se razišao na kraju takmičarske godine. Američki as, rođen u Pensilavaniji, a ima i državljanstvo Ugande, imao je prethodne sezone prosek od tačno 11 poena i četiri skoka u Evroligi.

Brendon Dejvis foto: Starsport©

Trebalo bi Dejvis da bude prva opcija kod Željka Obradovića za narednu sezonu na poziciji centra. Ali, očekuje se, verovatno, dolazak još jednog igrača, ukoliko se klub rastane sa Brunom Kaboklom, koji je izrazio želju da ide.

Nekadašnji igrač Filadelfije i Bruklina, Brendon Dejvis, u Evropi je nosio dresove Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone, Olimpije Milano i Valensije. Individualno najbolju sezonu je imao 2019. godine, kada je izabran u idealnu petorku Evrolige.

Partizan je do sada od novajlija doveo Ifea Lundberga, Frenka Entilikinu, Vanju Marinkovića, koje je zvanično predstavio, a očekuje se i promocija Sterlinga Brauna i Marija Nakića, kao i Arijana Lakića.

Na listi želja su Čima Moneke, Nikola Milutinov...

(Espreso/Mozzart sport)