Kako da operete plastičnu posudu posle korišićenja?, Foto: Printscreen / Tik Tok / shpresseyyy

VIDEO

NAKON OVOGA PLASTIČNE POSUDE ĆE BITI KAO NOVE: Očistite ih pomoću starog trika bez ribanja nestaće neprijatan miris

Jedna žena je otkrila jednostavan način za uklanjanje žutih fleka s plastičnih posuda za hranu

Objavljeno: 08.07.2024. 14:46h

Svi koji koriste plastične posude za hranu, znaju da se one ne peru lako, a često se na njima i zadrži miris hrane koji nije lako ukloniti ako nemate mašinu za sudove. Ali postoji jedan metod za čišćenje koji je jedna žena otkrila u videu na TikToku.

Trik je vrlo jednostavan

Ona je pokazala kako brzo ukloni mrlje s plastičnih posuda, a za to su potrebna samo tri sastojka koja skoro svi imaju u kući - topla voda, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrus.

"Ako plastične posude imaju žute mrlje koje ne možete da skinete bez obzira na to koliko puta ih operete, pokazaću vam brzi trik. Napunite posudu s malo vode, sipajte malo deterdženta za pranje sudova i stavite jedan papirni ubrus unutra. Zatvorite posudu poklopcem u promućkajte. Tako je jednostavno", objasnila je.

Kako deluje trik?

"Možete da vidite kako fleke nestaju. Ubrus pomešan sa deterdžentom za sudove i vodom uklanja sve fleke." Nakon što je to uradila, žena je pokazala rezultat. Nakon brzog ispiranja vodom, posuda je bila besprekorno čista.

"Savršeno je! Ne morate da ribate više puta sunđerom. Neverovatno. Mrlje su nestale", rekla je i priznala da ne zna zašto tako dobro funkcioniše trik, a jedna pratiteljica joj je objasnila: "Sredstvo za čišćenje posuđa izvlači masnoću na površinu, a ubrus je konačna površina na kojoj se masnoća nakupi. Sunđer samo razmaže masnoću okolo. Ubrusi je upijaju."

Bonus video:

(Espreso / Naj žena / Prenela: I.O.)