Hrvatska, Foto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

CENE LETOVANJA

SLOVENCI OSULI PALJBU PO HRVATIMA: Od palačinke do ležaljke, skupi su ko Španija - "Zar toliko košta palačinka!?"

Požalili su se Slovenci da je letovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španiji, Portugaliji i Grčkoj, a cene su, primetili su, jako poskupele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u radnjama.

Objavljeno: 08.07.2024. 13:49h

U emisiji 24UR, koja se svakodnevno emituje na slovenačkoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cenama na hrvatskoj obali. Tačnije, požalili su se Slovenci da je letovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španiji, Portugaliji i Grčkoj.

Za primer su uzeli bosanskog influensera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je sladoledni kup u Opatiji platio čak 17 evra.

"Nakon što sam video koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam da sednem", šokirao se influenser iz Bosne i Hercegovine, čiji je snimak na TikToku pogledalo gotovo milion ljudi. Neki su se složili s njim, drugi podsetili da je to bilo u hotelu s pet zvezdica.

Nije to jedini primer visokih cena koji su izdvojili Slovenci. "Palačinka s namazom od lešnika, poslužena na plastičnom tanjiru, na Makarskoj rivijeri koštaće vas 5 evra. Od 25 do 30 evra za ležaljke sa suncobranima", navode.

"Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta - iz radnji izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo", dodaju Slovenci, nakon čega su cene u Hrvatskoj uporedili s drugim popularnim letnjim destinacijama.

"Nemački savezni ured za statistiku izračunao je da u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 odsto manje nego kod kuće, u Španiji 26 odsto, u Grčkoj 23 odsto, u Hrvatskoj samo 18 odsto manje nego u Nemačkoj. Što znači da im je ova druga najskuplja među pomenutim zemljama", piše 24ur.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Večernji list/24Ur/Prenela T.Š.)