Ljubomir Bandović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

BIOGRAFIJA

GLUMAC KOJEG SRBI OBOŽAVAJU DANAS SLAVI ROĐENDAN: Glumom je počeo da se bavi jako mlad, a ovo mu je najveća želja..

Ljubomir je amaterski počeo da se bavi sa 12 godina u pozorištu "Bora Stanković" u Vranju.

Objavljeno: 08.07.2024. 13:38h > 13:40h

Ljubomir Bandović je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac.

Rođen je 08. jula 1976. godine u selu Andrijevci kod Berana.

Ljubomir je amaterski počeo da se bavi sa 12 godina u pozorištu "Bora Stanković" u Vranju. Već sa 17 godina bio je potpuno siguran da želi da postane glumac, a s 23 godine mu se ta želja i ostvarila kada je stekao diplomu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ljubomir Bandović danas slavi rođendanfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Bandović je u dosadašnjoj karijeri odigrao na stotine različitih uloga, te ga svako prepoznaje po nekoj od njih.

Pored uspešne pozorišne karijere, gradi i impresivnu filmografsku i televizijsku biografiju. Sa preko 50 uloga na filmu i televiziji, smatra se jednim od vodećih glumaca svoje generacije, potvrđujući to brojnim osvojenim nagradama.

Karijera Ljubomira Bandovićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Privatan život

Ljubomir Bandović je bio u braku sa Tatjanom Bandović, a nakon razvoda je o njoj govorio sa mnogo poštovanja.

- Uz nju sam našao željeni mir - isticao je jednom prilikom i hvalio Tanjino strpljenje i toleranciju, jer zbog profesionalnih obaveza često nije bio kod kuće.

Privatan život Ljubomira Bandovićafoto: Marina Lopičić

Najveća želja, da dobiju zajedničko potomstvo, nije im se ostvarila.

‒ I Tanja i ja imamo četrdeset godina, ali lekari kažu da još postoje velike šanse da se ostvarimo kao roditelji. Na kraju krajeva, naš zdrav odnos prema tome kaže da ćemo u nekom momentu, ukoliko Tanja ne ostane u drugom stanju, spasti neko dete koje nije imalo sreće da raste s roditeljima. Ne zbog plemenitosti, već da ostvarimo svoju potrebu i poklonimo nekome život kakav dolikuje. Nije porodica krv ‒ rekao je Ljubomir jednom pilikom za Hello.

Zdravstveni problem

Ljubomir Bandović je jednom prilikom otkrio sa kojim zdravstevnim problemom se suočio i kako je sve to uticalo na njega.

- Imao sam pet godina kad sam počeo ujutru da se budim sa zapušenim levim uhom. Tokom dana bi se stanje nekako normalizovalo - otkrio je ranije Ljubomir.

- Spremali smo se da krenemo na more i ocu i majci sam rekao da opet imam problem sa sluhom, a oni su odgovorili da ću na moru plivati i roniti i da će sve biti u redu.

Zdravstevni problem Ljubomira Bandovićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Međutim, na moru se situacija nije nimalo popravila, a kad smo se vratili kući, vodili su me kod raznih lekara, prvo u Vranju, onda u Skoplju i na kraju u Beogradu - izjavio je glumac.

Jedan od najčuvenijih stručnjaka u zemlji bio je poslednja nada za spasavanje Ljubomirovog sluha.

- Odneli smo mu sve nalaze koji su godinama rađeni, on je ponovo uradio neophodne testove i situaciju mi objasnio na sledeći način: „Znaš, sine, kad crkne sijalica, ne možeš da je otvoriš da bi povezao žice unutra, nego moraš da zameniš celu sijalicu.

- A to je teško izvodljivo."Naravno, s vremenom sam saznao da su medicina i tehnologija toliko napredovale da postoje načini da se ušni živac, koji mi je oštećen, "popravi".

Odnosno, da se oživi veštačkim putem, što podrazumeva otvaranje lobanje iza uha da bi se stavio stimulator.

- Razgovarao sam sa stručnjacima koji su me pitali da li bih to uradio. Rekao sam da ne bih.

Ne plašim se da mi otvaraju glavu, ali, posle godina provedenih u tišini, bojim se kako ću reagovati ako pročujem na to uvo. Šta ću onda da radim - rekao je Bandović jednom prilikom, preneo je Blic.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

(Espreso/I.R.)