Toni Kros, Foto: EPA/JUANJO MARTIN

iskren

" NIJE TO ONA NEMAČKA OD PRE 10 GODINA": Toni Kros šokirao naciju ovom izjavom!

Toni Kros je poručio da ima osećaj se Nemačka promenila i da zbog toga najverovatnije neće živeti u njoj, pošto ne oseća da je potpuno bezbedno za njegovu kćerku

Objavljeno: 08.07.2024. 08:49h

Slavni nemački fudbaler Toni Kros završio je karijeru porazom Nemačke od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Kros je imao plan da se povuče igrajući poslednji meč u dresu Real Madrida, što bi bilo sa titulom prvaka Evrope, međutim prihvatio je poziv selektora "elfa" Julijana Nagelsmana da "izađe iz penzije" i pomogne svojoj reprezentaciji na putu ka peharu, međutim čak ni sa njim nisu uspeli da naprave veliki pomak.

Tako je od pre nekoliko dana Kros u penziji, a prema najavama u jednom podkastu, deluje da ne planira (još) da se vrati u Nemačku nego će nastaviti da živi u Španiji. Razlog je to što smatra da se Nemačka prilično promenila od njegovog odlaska iz Bajerna, pa nije siguran da li bi svojoj kćerki dopustio da u kasnim večernjim časovima izađe napolje.

"Moja cela porodica je i dalje u Nemačkoj. Naravno da su me pitali gde ću nastaviti da živim. Mislim da je Nemačka i dalje sjajna zemlja, volim da budem tamo, ali to nije Nemačka kakva je bila pre deset godina kada sam otišao. Šta se promenilo? Moj osećaj. To je sve što mogu da kažem, taj osećaj, ako poredim sa Španijom... Imam ćerku od sedam godina, a kada ona bude imala 13-14-15, da me ne ko pita da li bih je pustio u 11 uveče u Španiji ili u nekom velikom nemačkom gradu, pre bih rekao u Španiji", rekao je bez ikakvog ustručavanja Toni Kros.

Zbog iskustva koje ima sa životom u Španiji, Kros ima osećaj da se njegovoj naslednici ništa ne bi dogodilo recimo na ulicama Madrida, iako to ne može da tvrdi, dok za Nemačku nije siguran. Ističe da i u Španiji ima problema, ali manjih nego u Nemačkoj, posebno jer mu deluje da je Španija "pozitivnija" država.

Toni Kros (34) je inače rođen u Istočnoj Nemačkoj i u Bajernovu školu stigao je kao tinejdžer iz Hanze Rostok. U prvom timu Bajerna igrao je od 2007. do 2014. godine, a potom je prešao u Real Madrid. Osvojio je čak šest titula u Ligi šampiona, dok sa reprezentacijom Nemačke ima i Svetsko prvenstvo 2014. Može se reći da je Bajern "otpisao" prelaskom u Real Madrid, pošto smatra da ga nisu dovoljno cenili.

Bonus video:

(Espreso / Mondo / J.J)