Slovenija, Foto: Printscreen/Facebook, Meteoinfo Slovenija

NEVREME

APOKALIPTIČNI PRIZORI U KOMŠILUKU: Oluja pogodila Sloveniju, policija upozorila na opasnu pojavu (VIDEO)

Pojedini vozači su zaklon od oluje potražili ispod nadvožnjaka, što je veoma opasno kada je u toku nevreme, upozoravaju iz Policije

Objavljeno: 07.07.2024. 18:35h

Nad Slovenijom su se popodne razvile dve jake olujne ćelije. Superćelija koja je proputovala centralnu Sloveniju donela je jak grad, snažne udare vetra i pljuskove.

U pojedinim delovima Slovenije nevreme ometa saobraćaj i smanjuje vidljivost. Saobraćajno-informativni centar upozorava da može biti više vode na putevima. Vozačima se savetuje da voze oprezno i da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

Prema prognozama Agencije za životnu sredinu Republike Slovenije, i dalje će biti pljuskova ili nevremena, posebno u severnoj polovini zemlje. Na severu i severozapadu uveče i noću još uvek je moguće nevreme, prenosi Meteoinfo.

Zapadni i severni deo Ljubljane i okolinu zahvatilo je jako nevreme sa gradom i vetrom. Potom se nevreme prebacilo preko Domžala u pravcu severoistoka.

Kako prenose mediji, pojedini vozači su zaklon od oluje potražili ispod nadvožnjaka, što je veoma opasno kada je u toku nevreme, upozoravaju iz Policije.

- Nažalost, za vreme nevremena na autoputu pojedini neodgovorni vozači i dalje zaustavljaju svoja vozila u tunelima, na parkirališnim trakama, okreću se ili čak izlaze iz vozila i slično. Time ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju jer može doći do zastoja u saobraćaju ili opasnih sudara i saobraćajnih nezgoda - upozorava Policija na neshvatljivo i previše uobičajeno ponašanje vozača na našim putevima.

Bonus video:

(Espreso/24.ur/ Prenela M.L.)