Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

da li ste ovo primetili?

"STRAŠNO I NAKARADNO": Piksi je bio van sebe, dok su mu iza leđa...

Ovo nam je svima promaklo...

Objavljeno: 07.07.2024. 18:12h

Debakl reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj je i dalje glavna tema u domaćoj sportskoj javnosti.

Jedno zanimljivo zapažanje izneo je Dragiša Binić, u Euro specijalu "Sportlajta".

- Svi smo gledali sve naše utakmice. Većina nas je gledala i celo prvenstvo. Šta sam ja primetio? Svaki selektor koji je i mlađi i stariji od Piksija je pored sebe imao jednog starijeg, iskusnijeg savetnika - rekao je Binić i nastavio izlaganje.

- Svaki put kad se vratila kamera na trenera jedne od reprezentacija, kao i naše reprezentacije, na Piksija, ja sam video priču, savet između njih dvoje i neku analizu šta im se to tamo dogodilo. Kad god se vratila na našu klupu, video sam Piksija samog. Ili Piksija izbezumljenog, ali opet samog. I video sam pomoćnike koji su sedeli kao mumije.

Dragiša Binićfoto: Starsport©

Da li sede zato što on tako želi ili zato što oni izbegavaju da mu nešto kažu?

- Pa ne znam, to je do njih, ja nisam tamo. To je ljudi jedna stvarno strašna stvar. Nemam ništa protiv tih momaka, to su dobri momci, znam ih i privatno. Ali, ako si tu, radiš i primaš određen novac za to što radiš odgovaraš za ono što radiš. Pa možda ja tog momenta kao selektor ne vidim nešto, pa moraš ti, daj da me cimneš, da vidimo, daj da reagujemo. Ili da mi kažeš da si ti nešto video. Svako je zadužen za nešto. E, toga nema. Znači - to nije kolektiv - rekao je legendarni fudbaler i poentirao:

- I onda se čudimo što nam istrči igrač i kaže nam – mislim da sam najbolji. Tako glupost napravi. I onda nema rezultata ljudi. Pa izađe kapiten sa onakvom izjavom. Takav kapiten, sa takvom izjavom ne može da bude vođa. I ne može da podstrekne svoje momke ili svoju vojsku da se nešto uradi jer niko neće da ga sluša takvog. Dosta stvari je nakaradno - dodao je.

Bonus video:

(Espreso sport/Sportklub/Sportlajt)