Smesa za ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

OBAVEZNO PROBAJTE

Ovu namirnicu nikako nemojte stavljati u smesu za ćufte: Mnoge domaćice greše, pa se meso raspada i ispadne suvo

Iako je skoro svi dodaju kada prave ćufte, jednu namirnicu nije poželjno stavljati u mleveno meso

Objavljeno: 07.07.2024. 15:41h

Domaćice često kada prave jelo sa mlevenim mesom dodaju jaja kako bi ona povezala smesu. Ali, to je greška. Jaja meso čine čvršćim i grubljim, a kao rezultat toga, faširane šnicle ili bilo koje jelo od mlevenog mesa će ispasti suvo.

Umesto jaja, koja služe da se smesa ne raspadne, postoje dve namirnice koji će ih takođe povezati. To su crni luk i 50 ml vode.

Umesto jaja možete staviti luk i vodu u mleveno mesofoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sve što je potrebno je da u smesu sa mlevenim mesom dodate ova dva jednostavna sastojka i posle oblikujete ćufte, faširane šnicle ili bilo koje jelo. Luk i voda će učiniti meso sočnim, a ono se neće rapsasti, jer će ga ove dve namirnice lepo povezati.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenela T.M.)