Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

crno-beli

Partizan čeka druga provera na ''Bratskom kupu'': Evo gde i kada možete ispratiti meč!

Parni valjak nastavlja sa pripremnim utakmicama pred narednu sezonu

Objavljeno: 07.07.2024. 13:44h

Fudbaleri Partizana će u nedelju odigrati i drugi meč na "Bratskom kupu" koji se od 1. jula održava u Moskvi. Crno-beli će odmeriti snage sa CSKA, koga od nedavno sa klupe predvodi bivši trener kluba iz Humske - Marko Nikolić, a utakmica se igra od 18.30 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport Premium 1.

Za razliku od prvog meča sa Dinamom u kome je izveo približno najjači sastav Partizana, u drugoj proveri trener Aleksandar Stanojević će pomalo "promešati karte" u izboru startera.

Aleksandar Stanojevićfoto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Priliku će tako dobiti fudbaleri koji su mahom okončali prethodni duel sa Dinanom (2:2, posle penala 4:2), dok će neki od nosilaca igre iz prethodne, ali verovatno i u predstojećoj sezoni ostati na klupi i priliku dobiti u toku same provere sa ruskim timom.

Stanojević će, prirodno, zadržati centralni deo odbrane, gde će i ovoga puta starteri biti Svetozar Marković i Nihad Mujakić. Jer, trener crno-belih želi da što bolje uigra štopere za predstojeće izazove, a od prvog minuta na teren će i levi bek Nikola Antić i to iz razloga što novajlija Mario Jurčević još uvek nije dovoljno spreman.

Što se povređenih igrača tiče, pod znakom pitanja su Nemanja Trifunović, koga muči primicač, ali je voljan da upiše prve minute u Rusiji, kao i Kcander Severina, koji je u minula dva dana radio po posebnom programu.

Ukoliko ne bude promena u poslednji čas, Partizan će protiv CSKA igrati u sasatavu: Stevanović, Živković, Marković, Mujakić, Antić, Šćekić, Ovusu, Kalulu, Goh, Nikolić, Saldanja.

Nikolić na novom početku u CSKA

Marko Nikolićfoto: Starsport

Što se tiče Marka Nikolića i CSKA, srpski trener se zvanično vratio u Moskvu 4.juna i praktično je, kao i Stanojević, još uvek u misiji stvaranja tima za narednu takmičarsku sezonu. S tom razlikom, što će bivši trener crno-belih, Videotona, Olimpije, Lokomotive i Al Šababa imati malo više vremena da sprovede svoje zamisli, jer ruske ekipe, zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini, nemaju "izlaz" u evropska takmičenja.

Nikolić, sa saradnicima Radojem Smiljanićem i Goranom Basarićem, očekuje još neka značajna pojačanja u prelaznom roku da bi složio kockice tima, u kome su na terenu još dva Srbina - Saša Zdjelar i Milan Gajić, kako to želi. Bratski klub crno-belih je proteklu sezonu završio na šestoj poziciji i Nikolić je angažovan upravo zato da bi stvari doveo u red i vratio velikana u borbu za trofeje.

Baš kao i crno-beli, CSKA je slavio na prvom meču "Bratskog kupa", savladavši OFK Beograd sa ubedljivih 4:0. Tom meču su prisustvovali i pojedini članovi stručnog štaba Partizana, uverili se u snagu današnjeg protivnika, "utvrdili gradivo" o sistemu sa tri centralna defanzivca u poslednjoj liniji (sistem 3-5-2).

Sve u svemu, sluti na dobar meč i nadmudrivanje dva omiljena trenera navijača crno-belih, osvajača titula sa crno-belima u različitim epohama, na dobru proveru Partizana pred početak evropskih kvalifikacija, ali i CSKA za Premijer ligu Rusije, koja je takođe pred vratima...

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Prenela:Iva Krga)