Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

bomba

Iz Amerike u Crvenu zvezdu!

Radi se o sjajnom fudbaleru

Objavljeno: 07.07.2024. 08:43h

Crvena zvezda i golman Milan Borjan su nedavno dogovorilii sporazumni raskid ugovora, pa se tako bivši kapiten crno-belih nakon sedam uspešnih sezona na Marakani rastao sa klubom iz Ljutice Bogdana. Šampion Srbije je našao i njegovu zamenu, a to će biti Marko Ilić. Evo ko je buduće Zvezdino pojačanje, a podelićemo vam i jednu zanimljivost vezanu za njega.

Marko Ilićfoto: Peter De Voecht / Panoramic / Profimedia

Ilić je igrao za Vojvodinu, Cement, Proleter, Voždovac, Sarpsborg gde je bio na pozajmici u prolećnom delu sezone, kao igrač Kolorado Rapidsa.

Marko Ilić je sa Zvezdom dogovorio sve uslove, samo se čeka potvrda i ozvaničenje crveno-belih, a to će se desiti nakon što mu istekne ugovorna obaveza 15. jula i istog dana će postati novi fudbaler nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona. Marko je u Sjedinjene Američke Države otišao u leto 2023. godine iz belgijskog Kortrajka u transferu vrednom 1.400.000 evra.

Ono što treba napomenuti jeste da je Svetozar Čiča bivši fudbaler BSK-a iz Batajnice, Novog Sada, Kabela, Veleža, Leotara, Slobode, Belasice, Maribora, dao prednost na golu u odnosu na svog sina, koji je isto godište.

Marko Ilićfoto: Starsport©

Prisetimo se šta je bivši fudbaler, sada trener i analitičar imao da kaže za Ilića 2019. godine.

- Marko Ilić je, u ovom momentu, najbolji mladi golman Srbije i prvi golman mlade reprezentacije Srbije. Trenutno je član Voždovca na čijem golu se sve više i više ističe. Marko Ilić i moj sin, Luka Čiča, su isto, 1998. godište. Obojica su, u isto vreme, bili golmani u petlićima srpskog Ajaksa, u kojem moja malenkost obavlja ulogu glavnog trenera i stručnog rukovodioca. Kao bivši fudbaler, a sada kao trener, poput mnogih roditelja sam sanjao i želeo da me Luka nasledi kao fudbaler, pa makar bio i golman. U najranijem dobu sam mu poklonio dužnu i veliku pažnju i sve to u sopstvenom klubu. Luka je pokazivao određene vrednosti i volju, ali je onda jednog dana u srpski Ajaks, stigao Marko Ilić, kod koga sam, u trenu, prepoznao, novog Envera Marića, slavnog golmana, Veleža iz Mostara i jednog od najboljih golmana ex-YU prostora, sa kojim sam, jedno vreme i sam igrao, noseći dres velikog Veleža. Stariji ljubitelji fudbala i velika pera novinarstva su Marića, zbog atraktivnih odbrana, prozvali "Letećim Mostarcem".

Bonus video:

(Espreso/Iva Krga)