Novak Đoković, Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

BRAVO, MAJSTORE

ĐOKOVIĆ SLOMIO ŽILAVOG POPIRINA ZA OSMINU FINALA! Naredni rival - stari znanac!

Australijanac namučio sedmostrukog šampiona

Objavljeno: 06.07.2024. 22:38h > 22:47h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković, plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je posle borbe u četiri seta savladao Australijanca Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3).

U narednoj rundi ga čeka stari znanac, Danac Holger Rune.

Australijanac je uspeo da uzdrma sedmostrukog šampiona Londona već na startu, dobivši prvi set za samo 37 minuta. Za to mu je bio dovoljan brejk u 7. gemu.

Nakon prvog perioda igre, meč je nastavljen pod zatvorenim krovom zbog kiše, pa su zbog duže pauze, igrači morali ponovo da se zagreju.

Čitava situacija je više išla na ruku Đokoviću, koji se jeste prvi suočio sa brejk loptom u drugom setu, ali je uspeo da je spase, a potom i prvi oduzme servis rivalu za 3:1.

Visio je u vazduhu "dupli brejk", ali nekako se izvukao Popirin, ipak ne zadugo, pošto je Srbin dominantno sačuvao prednost brejka i izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu se videlo da Popirin nije dorastao zadatku, pa je polako gubio živce i sigurnost u udarce.

Aleksej Popirinfoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Novak pravi brejk u prvom gemu trećeg seta, a potom rutinski stiže do preokreta.

Nismo dobili rasplet četvrtog seta onakav kakav smo očekivali.

Držao se Australijanac jako dobro i izvukao najbolje od sebe, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Izuzetno važan gem je bio 8. kada je Popirin pripretio, ali Đoković sa dva sjajna servisa otklonio sve dileme.

U narednom je Australijanac raspalio po loptici kao nikad i digao publiku u Londonu na noge.

Obojica tenisera su sjajno servirala, nizali su se asovi na obe strane, ali je Đokovićev pritisak urodio plodom u 11. gemu. Stigao je do tri vezane brejk lopte, ali ne uspeva da ih iskoristi.

Novak pravi jednu neshvatljivu grešku koja ga je skupo koštala, da bi potom Popirin sjajnim servisima uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i povede sa 6:5.

Uspeo je Đoković da izbori taj-brejk u kome je Australijanac poveo sa 2:0, da bi usledio Đokovićev odgovor u vidu šest uzastopnih poena.

Prvu od četiri meč lopte koristi srpski as, i tako zakazuje meč sa Dancem Holgerom Runeom koji je nakon preokreta nadigrao Kventana Alisa sa 1:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (4), 6:1.

Bonus video:

(Espreso sport)