Začin protiv nadutosti, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

PLUS DAJE SAVRŠEN UKUS

Kada kuvate pasulj, dodajte malo ovog začina i zaboravićete na GASOVE: Stara caka za rešavanje nadutosti očas posla

Kada kuvate pasulj, jedan od ključnih saveta za smanjenje nadutosti i gasova jeste dodavanje određenih začina

Objavljeno: 06.07.2024. 16:44h > 17:23h

Jedan od najefikasnijih začina za ovu svrhu je đumbir. Đumbir je poznat po svojim probavnim svojstvima i može značajno pomoći u smanjenju neprijatnih efekata koje pasulj može izazvati.

Đumbir sadrži prirodne enzime koji pomažu u varenju hrane, posebno proteina i vlakana koje pasulj obiluje. Dodavanjem đumbira u pasulj, bilo u obliku sitno iseckanog svežeg đumbira ili đumbir praha, možete umanjiti nadutost i gasove. Osim toga, đumbir ima blagi pikantan ukus koji može obogatiti ukus pasulja, čineći ga ukusnijim i aromatičnijim.

Da biste iskoristili prednosti đumbira, dodajte ga u pasulj tokom kuvanja. Možete dodati komadiće svežeg đumbira zajedno sa ostalim začinima i povrćem ili jednostavno posuti đumbir prahom u lonac dok se pasulj kuva. Takođe, možete eksperimentisati sa drugim začinima koji su dobri za probavu, poput kumina ili kima, kako biste dodatno poboljšali ukus i smanjili potencijalne gastrointestinalne smetnje.

Uz malo dodatka ovih začina, vaš pasulj ne samo da će biti ukusniji već i lakše svarljiv, pružajući vam udobnost nakon obroka.

Bonus video:

(Espreso/T.M./Alo/Slobodanka Ćorić)