Policija, Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

NOVE INFORMACIJE

Oglasilo se tužilaštvo povodom sudara čamca i teretnog broda na Savi: Potraga za jednom osobom i dalje traje

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti

Objavljeno: 06.07.2024. 14:56h

Teška plovidbena nesreća se dogodila sinoć na levoj obali reke Save kada je, kako je do sada utvrđeno,teretni brod na kojem su se nalazile tri osobe udario u čamac u kojem su se takođe nalazile tri osobe, saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Naime, nakon prijave da se 5. jula u večernjim satima dogodila providbena nezgoda, javni tužilac Trećeg osnovnoj javnog tužilaštva u Beogradu je, zajedno sa policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama Beograd i PU za grad Beograd UKP osmog odeljenja, obavio uviđaj na licu mesta.

Ronioci/Ilustracijafoto: Ana Paunković

"Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja", navedeno je u saopštenju.

Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan.

Sava/Ilustracijafoto: Ana Paunković

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti.

Za jednom osobom se i dalje traga

Podsetimo, službe Hitne pomoći izvukle su oko 2 sata telo ženske osobe koja se vodila kao nestala nakon sudara teretnog broda i čamca. Još jedan muškarac se vodi kao nestao.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Prenela: N.J)