Foto: Printscreen/youtube/milos ristic

iskreno

Juga je obožavala ovu ženu, a ona se odjednom povukla: Evo kako je živela, ali i šta je imala da kaže o kolegama

Glumica je igrala u najboljim serijama i filmovima

Objavljeno: 06.07.2024. 09:59h > 10:10h

Popularnu glumicu osmadesetih godina Aleksandru Simić smo imali priliku da gledamo u filmovima i serijama: “Groznica ljubavi”, “Sivi dom “, “Zaboravljeni”, “Pad dinastije Obrenović”... koji se i dalje repriziraju na domaćim TV kanalima.

Međutim, krajem devedesetih godina se povukla sa malih ekrana. Kasnije smo bili u prilici da je vidimo u nekim ostvarenjima kao što je “Miris kiše na Balkanu” ali i u predstavama matičnog pozorišta “Boško Buha”.

- Moj muž je bio diplomata i često smo bili van Srbije. Zbog toga sam u jednom periodu morala da prekidam karijeru. Nije mi to toliko teško palo jer sam se kasnije vratila i postala stalni član pozorišta “Boško Buha”, u kome sam više od tridesetak godina. U međuvremenu su se dešavali razni projekti, ali dosta sam radila sa strancima, snimala sam i reklame i po neku seriju. Poslednje što sam radila je “Tajkun 2” i to će se verovatno prikazivati na jesen - priča za “Blic” Aleksandra Simić (62).

Aleksandra je veliku popularnost u Jugoslaviji stekla ulogom Vesne u filmu “Groznica ljubavi”, a sada se za medije prisetila tog vremena i uloge.

- Bila sam mlada kada sam igrala tu ulogu i nisam baš bila preterano spretna, ali draga mi je ta uloga zbog Štrlje, (Milana Štrljića) koji mi je bio direktni partner i koji je bio divan. Naravno, draga mi i zbog toga što je to bila moja prva filmska uloga, ali i glavna ženska - rekla je glumica i nastavila je:

- Zaista sam malo znala o glumi pred kamerom jer mi na fakultetu ne stižemo toliko da učimo o tome. Kratke filmove smo snimali sa našim kolegama sa filmske i pozorišne režije, ali rad na filmu je nešto sasvim drugačije od pozorišta. Taj odnos sa kamerom, ta ljubav sa kamerom mora da bude jako suptilna.

U pomenutom filmu glumac Milan Štrljić bio je Aleksandrin partner pred kamerama, a ona otkrila da li je danas u kontaktu sa kolegom.

- Ne, ali zato srećem njegovu kćerku Ivu Štrljić. On živi u Hrvatskoj. Žao mi je zbog toga, jer smo se družili. On je bio divan stariji kolega i iskusan glumac. Sećam se tog filma i po drugarstvu sa Draganom Nikolićem, koji je takođe igrao jednu zapaženu ulogu. On je bio jednostavan i normalan čovek, što je danas veoma retko. Ali meni je “Sivi dom” bio veoma važan u karijeri. Tu sam bila partnerka Žarka Lauševića. A sa Draganom Bjelogrlićem sam snimala film “Ma nije on takav”. Tada sam bila mama, a sada, kada sam sa njim snimala “Tajkuna 2”, sam baka. U svakom slučaju nije lako kada prestanete da se bavite svojim poslom, kao ja, pa se onda vraćate. Nekako vas pregaze mnoge generacije novih glumica, a oni reditelji koji su bili aktuelni, oni stare pa ih nasleđuju mlađi. Ali na moju sreću, polako sam se vratila.

Glumica je oduvek važila za pravu lepoticu, a ona je sada kratko progovorila i o toj temi:

- Ja sam Lav u horoskopu i imam dovoljno šarma i samopouzdanja, ali nikada o sebi nisam mislila da sam lepotica. To, kada mi neko kaže, ja se kao devojčica postidim, mislim da su mi ove godine najlepše.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Dafina Dostanić/prenela:B.S.)