Magdalena Ivić, Foto: Printscreen/Instagram/skinlosophy.hr

otvorila dušu

VRELA DOKTORKA IZ HRVATSKE OTKRILA ŠTA JOJ PACIJENTI TRAŽE: Zgranula se kada joj je usred noći muškarac...

Radila sam smene od 12 ili 24 sata, a svi koji su radili sa mnom bili su moji vršnjaci

Objavljeno: 06.07.2024. 09:50h > 12:28h

Magdalena Ivić (25) je doktorka medicine koja je, po završetku studija, radila u hitnoj pomoći. Pre nego što je postala popularna na TikToku, na Instagramu je objavljivala sadržaj vezan uz njegu kože. Danas, iako radi u porodičnoj medicini, često se priseća zanimljivih anegdota iz hitne pomoći, koje deli sa svojim pratiocima na TikToku.

Magdalena je diplomirala medicinu u julu prošle godine. Nakon studija, otišla je na Tajland gde je radila praksu na odeljenju dermatologije gde je radila kao jedina Evropljanka. Kako je ispričala, činjenica da je sa 1.80 visine bila najviša, delovala joj je urnebesno smešno. Sam rad u hitnoj pomoći pamti po teškom radu i dobrim ljudima sa kojima je bila okružena u timu.

Najpopularniji snimci na Tik-toku iz hitne

"Meni je bilo prezabavno i presmešno. Radila sam smene od 12 ili 24 sata, a svi koji su radili sa mnom bili su moji vršnjaci. Atmosfera je uvek bila kao na nekom izletu. Spavali smo zajedno i spremali večeru. Doslovno bi se uselio s nekim na 12 ili 24 sata. To je kao da si u izviđačkom kampu", prisetila se Magdalena u razgovoru za portal "Index.hr".

Nezaboravna intervencija

Magdalena se prisetila jedne intervencije zbog saobraćajne nesreće. Kamion se zabio u kombi, ali nije bilo teže povređenih. Ono što je ovu priču učinilo zanimljivom jeste činjenica da je kamion prevozio boju.

"Morali smo doći do povređenih, ali problem je bio što nismo mogli otvoriti vrata. Kada smo skinuli vetrobransko staklo, po nama je eksplodirala boja. Bili smo prekriveni belim krečom", ispričala je Magdalena.

Susret sa pijanom Mini Maus

Jedna od anegdota koje je podelila na TikToku uključuje poziv hitne pomoći zbog mlade žene koja je spavala u autu.

"To je bilo oko 8 ujutro, a auto je bio parkiran celu noć. Kada se probudila, bila je obučena kao Mini Maus i bila je ljuta što smo je probudili. Pitala nas je gde je after parti, misleći da smo slučajni prolaznici prerušeni u hitnu pomoć", prepričala je Magdalena.

Priča o dečku koji je zvao hitnu zbog bolnog grla ostala je Magdaleni u pamćenju.

"Bilo je oko jedan ujutro i zvao je jer ga grebe grlo. Hteo je da ga hitno prevezemo u bolnicu jer je popio antibiotik pre sat vremena i nije počeo delovati. Strašno se naljutio kada smo ga odbili prevesti", ispričala je.

Mesečario pa završio u rupi

Jedne večeri, policija je dovela mladića koji je mesečario i prehodao pet kilometara, upao u jamu, a zatim zamolio policiju da ga odvedu na hitnu. Magdalena je ispričala da su ga pregledali i ubrzo poslali kući. Međutim, nekoliko sati kasnije, sreli su istog mladića ponovo mesečareći na putu do druge intervencije, ispričala je ona na kraju razgovora za hrvatski portal.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Stevica Rajčetić/Index.hr/Prenela: N.J)