NJAM NJAM
Najukusniji posni ručak za 200 dinara: Pikantni sataraš bez jaja ćete praviti bar jednom nedeljno (RECEPT)
Ukusni crveni plodovi paradajza i paprike konačno su tu i sad je pravo vreme za pripremu čuvenog sataraša
Ukoliko postite možete napraviti sataraš bez jaja i uživate u laganom i izdašnom ručku, a onda se i zasladiti nekim sočnim kolačem bez jaja.
Evo šta je potrebno za pripremu sataraša koji krepi i daje energiju.
Potrebno je za ovaj recept:
- 2 paradajza
- 2 paprike
- 2 glavice luka
- za one koji ne poste:
- 1 do 2 jajeta
Priprema:
Za posnu varijantu na vodi iseckajte na sitne komadiće svo povrće i stavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15 minuta, dodajte začine i jelo je spremno.
Za mrsnu varijantu stavite malo ulja u šerpu, dodajte luk, kad se prodinsta dodajte papriku i paradajz koji ste prethodno dobro oprali i iseckali na kockice.
Nakon 15 minuta dinstanja dodajte začine i so po ukusu. Kad ispari voda od povrća ulupajte jaje i dodajte u smesu. Upržite minut, dva i uživajte u savršenom ukusu ovog pravog prolećnog jela.
Bonus video: