kremasta i ukusna
Svi do jednog prave istu grešku kada spremaju karbonare: Italijani samo na ovaj način spremaju italijanski klasik
Evo kako da napravite karbonaru po originalnom italijanskom receptu
Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih u Srbiji, a pored pice, razne paste su čest odabir mnogih od nas.
Jedna od omiljenih je i čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u nju dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk. Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu.
Sastojci:
100 g pančete
2 žumanca
50 g parmezana
200 g paste po izboru
so, biber
peršun
maslinovo ulje
U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu.
Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / J.J)