Pasta karbonare, Foto: Printscreen / Youtube I love pasta

kremasta i ukusna

Svi do jednog prave istu grešku kada spremaju karbonare: Italijani samo na ovaj način spremaju italijanski klasik

Evo kako da napravite karbonaru po originalnom italijanskom receptu

Objavljeno: 05.07.2024. 14:55h

Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih u Srbiji, a pored pice, razne paste su čest odabir mnogih od nas.

Jedna od omiljenih je i čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u nju dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk. Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu.

Sastojci:

100 g pančete

2 žumanca

50 g parmezana

200 g paste po izboru

so, biber

peršun

maslinovo ulje

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu.

foto: Printscreen Youtube

Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.

Bonus video:

(Espreso / Stvar ukusa / J.J)