Džem od kajsija po bakinom starom receptu, Foto: Jela Jelena Petrović

VIDEO

DŽEM OD KAJSIJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera, idealan za doručak i palačinke

Džem od kajsija bez konzervasa pasterizacije i šećera. Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja.

Objavljeno: 05.07.2024. 08:22h

Domaći džem od kajsija po bakinom starom receptu, kida koliko je dobar, oduševićete se.

Potrebno je:

  • 5 kgr kajsija
  • 2-3 vanilin šećera

Priprema:

Kajsije dobro oprati i očistiti, izvaditi koščice. Staviti u šerpu pa na tihu vatru da provri na tihoj vatri. Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne.

Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostavene po neki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera. Plastične tegle dobro oprati pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti.

FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Ostaviti da se ohladi pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotrebe

Napomena:

U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez đećera ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.

Bonus video:

(Espreso / I.O.)