Pileći paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

recept

PILEĆI PAPRIKAŠ SA DODATKOM KUKURUZA I BELOG LUKA: Savršeno ukusno jelo za ručak, obožavaćete ga

Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta

Objavljeno: 04.07.2024. 22:20h

Ovakav pileći paprikaš do sada niste probali. Belo meso se prvo isprži, a kukuruz i beli pasulj možete da kupite gotove u konzervi.

Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa

1,5 crvena paprika

400 ml vode

300 g belogpasulja

foto: Baka

2 luka

3 čena belog luka

300 g kukuruza

500 g pelata

1 kašičica mlevene crvene paprike

1,5 kašičica mešavine suvog začina

Ulje

So i biber po ukusu

Recept za pileći paprikaš sa kukuruzom i pasuljem:

Za pileći paprikaš nasecite belo meso na kockice i začinite mešavinom suvih začina i ispržite. Kada ispržite belo meso, ostavite ga po strani, pa u istom tiganju ispržite naseckani luk i papriku. Nakon toga ubacite kukurz, beli luk, beli pasulj i mlevenu crvenu papriku.

Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta.Pileći paprikaš sa kukuruzom i belim pasuljem je meksička verzija, pa možete da ga servirate uz kukurzni čips ili tortilje.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)