Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

ukusno

DOMAĆICA DRAGICA IMA ODLIČAN RECEPT ZA POSNE KROFNE: Domaća poslastica koja će vas zasladiti tokom posta

Petrovski post je u toku, što znači da izvlačimo iz rukava one dobre, oprobane posne recepte

Objavljeno: 04.07.2024. 19:04h

A ako vam se prijelo slatko, imamo rešenje. Naime, Dragica Marković, koja vodi sjajan profil, putem kog promoviše srpsko selo i sve njegove kvalitete podelila je neodoljiv recept.

Evo kako se prave domaće posne krofne!

Recept za posne krofne

Potrebno je:

- voda 400 ml

- ulje 5 kašika

- šećer 3 kašike

- kvasac 1 kockica

- kora 1 limuna

- brašno 650 g

foto: Bakina kuhinja

Kako pripremiti:

U vodu dodati kvasac, šećer, ulje i rendanu koru od jednog limuna. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Ponovo premesiti i ostaviti da nadođe još 15 minuta. Izvaditi iz vanglice testo i premesiti ostaviti da stanu jedno 10 minuta.

Rastanjiti testo na 1 cm vaditi časom krofne. Prekriti krpom i ostaviti da fino nadođu. Pržiti u vrelom ulju i uvaljati u prah šećer sa vanil šećerom.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)