spas za vrućine
RECEPT ZA LETNJU PITU SA PUNO POVRĆA: Lagana za stomak, ne goji, možete da je jedete stalno, mnogo prija crevima!
Ako ste ljubitelj povrća onda je ovo pravi recept za vas. Nesumnjivo, iznova ćete mu se vraćati
Ako po vrućinama imate problem šta ćete jesti, a da ne bude pekara, mi imamo rešenje. Letnja pita je lagana i prija stomaku i crevima, idealna za letnje dane.
Sastojci za letnju pitu:
250 g kukuruznog brašna
3 jajeta
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
50 ml ulja
150 ml jogurta
150 ml vode
200 g šampinjona
1 crvena paprika
1 tikvica
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
100 g spanaća
100 g feta sira
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika maslinovog ulja
so
biber
začini po želji
Priprema letnje pite:
Operite i sitno iseckajte sveže povrće - šampinjone, crvenu papriku, tikvicu, crni luk i beli luk. Ako koristite smrznuto povrće, ostavite ga da se odmrzne pre pripreme.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte šampinjone i nastavite sa dinstanjem dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i tikvicu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta dok povrće ne postane mekano. Na kraju, ubacite spanać i kratko ga dinstajte. Začinite po ukusu solju, biberom i omiljenim začinima.
U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Dodajte izmrvljeni feta sir i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Izmutite jaja, dodajte u njih jogurt, vodu i lagano dodajte brašna uz neprestano mešanje. Za kraj dodajte prašak za pecivo.
Pomešajte sve sastojke i zatim ih izlijte u pleh, obložen papirom. Pecite na 200 stepeni do pola sata sve dok pita ne postane zlatno-smeđa. Secite je kada se ohladi.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)