Posni pilav, Foto: Bakina kuhinja

recept

Posni pilav sa povrćem koji će odmah nestati iz tanjira: Toliko je ukusan i sočan da ćete ga uvek spremati

Uživajte, fantazija od jela!

Objavljeno: 03.07.2024. 08:38h

Posni pilav sa puno povrća, odličan sastav za jedan zdrav i ukusan obrok.

Potrebno je:

1 glavica cnog luka

1 sveža paprika

1 manja tikvica

foto: Bakina kuhinja

1 koren manjeg celera /ja nisam imala/

1 manji krompir

100 gr šampinjona

1 veća šargarepa

100 gr pirinča

suvi začin

ml. biber po želji

peršunov list

ulje

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu sipati ulje pa dodati seckan luk, ne mora jako sitno, i na kockice papriku.

Izdinstati pa dodati seckane tikvice, zatim koren celera na kockice, šampinjone na listiće. Ubaciti još šargarepu na kolutove ili na štapiće .

Prodinstati sa suvim začinom i dodati na kraju opran, u nekoliko voda, pirinač. Ubaciti ml. biber po želji.

Naliti vodu da ogrezne i smanjiti vatru tek toliko da kuva da pirinač ne bi zagoreo. Kad voda sasvim ispari pilav je gotov. Služiti toplo. Uživajte, fantazija od jela!

Bonus video:

(Espreso)