Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

recept

ĆUREĆE ĆUFTE SA PARMEZANOM: Zdravija verzija vašeg omiljenog jela, evo u čemu je TAJNA UKUSNOG MESA

Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte

Objavljeno: 02.07.2024. 14:39h

Kada želite gurmanski obrok koji je brzo gotov, napravite ćureće ćufte prema ovom receptu.

Sastojci:

65 g običnih prezli

2 kašike rendanog parmezana

2 kašičice mašavine suvih začina

foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

1/4 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice crvenog luka u prahu

1/4 kašičice bibera

1/2 kašičice soli

450 g mlevene ćuretine

1 veliko jaje

stino seckani peršun, jedna veza

Recept za ćureće ćufte sa parmezanom:

Zagrejte rernu na 200 C. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so i biber, jaje i peršun. Dodajte mlevenu ćuretinu u posebnu veliku posudu, a zatim ubacite prethodno napravljenu mešavinu jaja i prezla. Rukama promešajte sve dok se ne sjedini. Pokušajte da ne mešate previše, jer to može učiniti ćufte čvrstim.

Mesnu smesu podelite i oblikujte u 16 ​​ćufti, po oko dve kašike za svaku. Da biste lakše ravnomerno podelili meso, prvo ga podelite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na četiri dela.

Stavite oblikovane ćufte na pleh obložen papirom za pečenje. Prebacite ih u rernu i pecite 20 minuta, ili dok ne budu pečene. Ako više volite da porumene, pecite ih15 minuta, a zatim ih prebacite u zagrejani tiganj sa puterom i dinstajte dok ne porumene, oko pet minuta. Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)