recept
ĆUREĆE ĆUFTE SA PARMEZANOM: Zdravija verzija vašeg omiljenog jela, evo u čemu je TAJNA UKUSNOG MESA
Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte
Kada želite gurmanski obrok koji je brzo gotov, napravite ćureće ćufte prema ovom receptu.
Sastojci:
65 g običnih prezli
2 kašike rendanog parmezana
2 kašičice mašavine suvih začina
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice crvenog luka u prahu
1/4 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
450 g mlevene ćuretine
1 veliko jaje
stino seckani peršun, jedna veza
Recept za ćureće ćufte sa parmezanom:
Zagrejte rernu na 200 C. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so i biber, jaje i peršun. Dodajte mlevenu ćuretinu u posebnu veliku posudu, a zatim ubacite prethodno napravljenu mešavinu jaja i prezla. Rukama promešajte sve dok se ne sjedini. Pokušajte da ne mešate previše, jer to može učiniti ćufte čvrstim.
Mesnu smesu podelite i oblikujte u 16 ćufti, po oko dve kašike za svaku. Da biste lakše ravnomerno podelili meso, prvo ga podelite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na četiri dela.
Stavite oblikovane ćufte na pleh obložen papirom za pečenje. Prebacite ih u rernu i pecite 20 minuta, ili dok ne budu pečene. Ako više volite da porumene, pecite ih15 minuta, a zatim ih prebacite u zagrejani tiganj sa puterom i dinstajte dok ne porumene, oko pet minuta. Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)