Kupus salata, Foto: Printscreen

RECEPT

NEMCI SAMO OVAKO PRAVE KUPUS SALATU: Uz to dodaju i kobasice, ukus je skroz DRUGAČIJI!

Kupus salata je omiljeni dodatak pečenju ili roštilju u Srbiji, a i Nemci obožavaju da je jedu uz domaće kobasice

Objavljeno: 02.07.2024. 11:15h

Evo kako se pravi kupus salata na nemački način:

900 g svežeg zelenog kupusa

70 ml temeljca od povrća

4 kašike belog sirćeta

3 male kašičice šećera

2 kašika ulja

2 malih kašičica soli

2 malih kašičica kima

1 glavica crnog luka

biber po želji

Priprema:

Operite kupus, očistite ga i isecite na tanke tračice. Kupus začinite sa solju i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama tako da iscedite iz njega višak tečnosti. Tako oceđenom kupusu dodajte sitno seckan crni luk.

foto: Printscreen

U posebnoj činiji izmešajte temeljac, ulje, sirće i semenke kima. Prelijte preko kupusa, izmešajte i poslužite.

Bonus video:

(Espreso)