Kupus salata, Foto: Printscreen
RECEPT
NEMCI SAMO OVAKO PRAVE KUPUS SALATU: Uz to dodaju i kobasice, ukus je skroz DRUGAČIJI!
Kupus salata je omiljeni dodatak pečenju ili roštilju u Srbiji, a i Nemci obožavaju da je jedu uz domaće kobasice
Objavljeno: 02.07.2024. 11:15h
Jelena Jovanović
Evo kako se pravi kupus salata na nemački način:
900 g svežeg zelenog kupusa
70 ml temeljca od povrća
4 kašike belog sirćeta
3 male kašičice šećera
2 kašika ulja
2 malih kašičica soli
2 malih kašičica kima
1 glavica crnog luka
biber po želji
Priprema:
Operite kupus, očistite ga i isecite na tanke tračice. Kupus začinite sa solju i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama tako da iscedite iz njega višak tečnosti. Tako oceđenom kupusu dodajte sitno seckan crni luk.
U posebnoj činiji izmešajte temeljac, ulje, sirće i semenke kima. Prelijte preko kupusa, izmešajte i poslužite.
Bonus video:
(Espreso)