Posna pita sa dinjom, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

PETROVDANSKI POST JE POČEO, BAKA JELA DELI RECEPT ZA UKUSNU POSNU PITU: Kladimo se da ovakvu sigurno niste probali

Probajte slatku pitu po bakinom receptu

Objavljeno: 02.07.2024. 08:17h > 10:53h

Posna pita sa dinjama koju u vreme posta i leti pravim najviše. Ovo je najlepša pita koju ste ikad jeli.

Potrebno je:

tanke kore

1 manja dinja

foto: Bakina kuhinja

1 kašika griza

50 gr brusnice

ulje

Priprema:

Dinju očistiti pa je iseći na manje kriške i posuti grizom.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Koru premazati uljem, dodati drugu preko pa i nju premazati uljem svaku stranu saviti do pola pa sastaviti na sredini.

Na dno staviti red dinja i malo brusnice.

Dinje po želji pošećeriti. Uviti u valjak pa preseći na pola praveći manje rolatiće.

Ređati u podmazan pleh ili još bolje obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 40 minuta.

Bonus video:

(Espreso)