HRSKAVE I PUNJENE
OMILJENE ZEMIČKE KOJE SRBI DECENIJAMA TAMANE MOŽETE NAPRAVITI I OD STAROG HLEBA: Pikantan obrok za male pare
Najbolje od svega je što ove zemičke možćete napraviti od starog hleba i dodatno uštedeti, a ni pravi znalci neće ni pretpostaviti da se radi o ovako lakom i štedljivom obroku
Zemičke punjene šampinjonima, belim lukom i krem sirom su lagana brzinska užina ili obrok, za koji možete da koristite i stari hleb.
Sastojci:
4 zemičke
8 šampinjona, isečenih na kriške
120 g krem sira
3 kašike kisele pavlake
1 čen belog luka oljušten i sitno iseckan
75 g narendanog kačkavalja
prstohvat bibera
2 kašike seckanog svežeg peršuna
Recept za zemičke punjene šampinjonima, belim lukom i krem sirom:
Zagrejte rernu na 200 C. Isecite vrh zemički i izvadite hleb iz unutrašnjosti. Stavite ih na pleh za pečenje. U činiji pomešajte šampinjone, krem sir, kiselu pavlaku i beli luk. Umešajte kačkavalj (50 g) i biber.
Kašikom sipajte smesu u zemičke. Napunite sa još malo preostalog kačkavalja. Stavite u rernu i pecite 10 minuta - dok hleb i sir ne porumene. Izvadite iz rerne i pre serviranja pospite svežim peršunom.
Zemičke možete da punite sastojcima po izboru, a ukoliko imate stari hleb, ne bacajte ga, možete da iskoristite njega umesto svežeg peciva. Ukoliko volite ovakve recepte, možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb za užinu, bogat sirom i povrćem.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa/L.S.)