Priprema je vrlo jednostavna, Foto: Printscreen/youtube/DOORSOFHEALTH
SAVRŠENO
RECEPT ZA DOMAĆU MAST OD SAMO 2 SASTOJKA: Nećete verovati kakav ŠMEK DAJE JELU, zaboravićete na MASLAC I ULJE
Domaća pileća mast dodaće na ukusu vašem jelu, a priprema je tako jednostavna
Objavljeno: 28.06.2024. 21:40h
Ilinka Orović
Domaća mast se pravi veoma lako, sve što vam treba možete iskoristiti od ručka.
Potrebno je:
- 250 g pileće masti i kožice
- 1 crni luk
Priprema:
Iseckajte sitno pileću kožicu pa je pomešajte sa mašću. Stavite u šerpu i nalijte vode da ogrezne. Kuvajte dok ne krene da vri, pa smanjite i kuvajte oko sat vremena, dok ne ispari sva voda.
Dodajte seckan crni luk i ostavite na šporetu još nekih 15 minuta, dovoljno je da omekša. Procedite dobijenu mast. Dodajte jelima ili samostalno mažite na hleb. Posolite po želji. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)