Pohovane banane, Foto: Wieslaw Jarek / Panthermedia / Profimedia

ukusno

IMATE PREZRELE BANANE? Savršen RECEPT za uštpke koji se pravi od ovog voća jako brzo!

Deluju kao desert iz restorana, a lako se prave

Objavljeno: 27.06.2024. 13:44h

Možda do sada niste probali uštipke od banane, ali lepo se slažu sa sladoledom od vanile. Začine se cimetom i muskatnim orahom, a prezrele banane se ispasiraju i pomešaju sa brašnom, vanilinim šećerom, mlekom i drugim sastojcima, kako biste dobili savršeno ukusno i aromatično jelo. Deluju kao desert iz restorana, a lako se prave. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom.

Evo i kako se prave faširane banane!

Sastojci:

4 prezrele banane (oko 680 g)

1 vanilin šećer

Prstohvat muskatnog oraščića

192 g višenamenskog brašna

45 ml mleka, plus još po potrebi

60 ml ulja

20 g šećera

1/2 kašičice cimeta

foto: Thiranun Kunatum / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za uštipke od banana:

U posudi zgnječite banane, ubacite vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom dok se ne pretvore u pire. Umešajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa (tačna gustoća varira, ali cilj je testo koje je gušće od testa za palačinke).

Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. U serijama, pažljivo dodajte kašičice testa u ulje, i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minuta. Okrenite i pržite dok ne porumeni sa druge strane, još 1 do 2 minuta. Prebacite na papirne ubruse da se ocede i ponovite sa preostalim testom.

U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Prebacite uštipke na tanjir i pospite šećerom sa cimetom. Servirajte toplo uz sladoled od vanile. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso)